Hvis du holder den lange knap på siden ned, skifter alle andre knapper funktion.

Roccat Kone XP Air

Roccat Kone XP Air er en utmerket trådløs mus med sin egen praktiske ladestasjon.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Roccat
9.2

Det er vanskelig å finne svake sider ved musen Kone XP Air, kanskje bortsett fra den høye prisen.

Musen er perfekt formet til en gjennomsnittlig mannshånd, og alle knapper unntatt én enkelt sitter akkurat der de skal slik at de er lette å nå med fingrene. Knappen til å stille inn musens presisjon er imidlertid plassert midt på musen, og du må slippe grepet for å kunne nå den med pekefingeren. Den skulle Roccat gjerne ha flyttet litt lenger frem mot musehjulet.

Ved tommelen sitter det en lang, flat knapp som kan brukes på samme måte som tastaturets Shift-tast. Holder du knappen inne, kan alle de andre knappene på musen tildeles en alternativ funksjon. Det er seks knapper på siden, og hjulet kan brukes som tre knapper ved å vippe det til høyre, venstre eller trykke det rett ned. Alt i alt kan du tildele hjulet og musens knapper 29 forskjellige funksjoner. Den trådløse musen lades ved å plassere den i en ladestasjon som tar for seg av plassen på skrivebordet. Du plasserer bare musen oppå stasjonen, så fester de to tingene lett til hverandre slik at de to små kontaktene under musen begynner å overføre strøm. Fordelen med stasjonen er at det er enklere å lade musen enn om du skulle koble til en USB-kabel hver gang. Ladestasjonen har til og med en USB-port slik at du kan koble den medfølgende trådløse USB-donglen til den. På den måten slipper du å oppta to USB-porter på datamaskinen.

Roccat Kone XP Air har opptil 100 timers batteri, men hvis du husker å sette musen i ladestasjonen når du ikke bruker den, bør du aldri komme i nærheten av å gå tom for strøm.

Roccats styreprogram for musen er ganske omfattende, og du kan blant annet se signalstyrken på den trådløse forbindelsen til musen, eller stille inn lyset i musen slik du vil ha det. Kone XP Air er den trådløse versjonen av en av våre favorittmus det siste året. Hvis du foretrekker en mus med kabel, kan du lese testen av forgjengeren i Testsonen på nettsiden vår.


+ Mange funksjoner

+ God form

+ Praktisk Shift-knapp

Conclusion

Roccat Kone XP Air er en utmerket trådløs mus med sin egen praktiske ladestasjon.

Spesifikasjoner

Merke
Roccat
Tilkobling
USB, Bluetooth
Antall taster/knapper
13
Mål
12,6 x 7,2 x 4 cm
Vekt
99 g
Sensor
19.000 DPI